nieuws

Online tool tegen pesten op het werk

Gezond werken

Pesten op het werk aanpakken? Leidinggevenden hebben nu de beschikking over twee nieuwe hulpmiddelen.

Online tool tegen pesten op het werk

Een online tool en een PowerPoint-presentatie helpen hen om ongewenste omgangsvormen op het werk zoals pesten aan te pakken.

Eén op zes werknemers ervaart ongewenst gedrag

Eén op de zes werknemers heeft te maken met ongewenst gedrag tussen collega’s onderling. Pesten is een vorm van zulk ongewenst gedrag. Werknemers die worden gepest verzuimen drie keer zo vaak als anderen. En 37 procent van de gepeste werknemers heeft burn-out-verschijnselen. Een positieve werkcultuur en een gezonde interactie tussen collega’s zijn dan ook belangrijke sleutelfactoren voor een gezonde organisatie.

Online tool geeft handreikingen en voorbeelden

Hoe voorkom je pestgedrag als leidinggevende? En hoe onderscheid je het ‘dolletje’ van serieus pesten? Wat doe je als je met ongewenste omgangsvormen te maken krijgt? Geen gemakkelijke opgaven. De online tool voor anti-pestmanagement bevat handreikingen, voorbeelden van verschillende vormen van pestgedrag en achtergronden.

> DOWNLOAD de online tool ‘Een goede werksfeer, laten we dat zo houden’

Presentatie biedt basis voor afspraken

Aan de hand van de vragen, opdrachten en casussen in de presentatie kunnen leidinggevenden het gesprek met medewerkers op gang brengen. Zo ontstaat een basis waarop zij afspraken over omgangsvormen op het werk met hen kunnen maken. Zulke afspraken bieden handvatten om een goede werksfeer te behouden en ongewenst gedrag aan te pakken.

> DOWNLOAD de presentatie Anti-pestmanagement

 

> TIP: Welke rol heeft de RI&E bij PSA? Leer er meer over bij de opleiding PSA in de RI&E.

Reageer op dit artikel