artikel

Maar liefst vijftien procent van de dragers van veiligheidsschoenen heeft in meer of mindere mate last van zijn stoere stappers, laat de firma Majestic ons weten. Niet alleen lopen veel mensen rond op voor hen verkeerde modellen, velen dragen hun schoenen met tegenzin omdat het nu eenmaal moet van de baas. Volgens Majestic hebben problemen met het dragen van veiligheidsschoenen uiteinde-lijk vooral met onwetendheid te maken. Voor organisaties die daar iets aan willen doen, biedt het bedrijf PBM-cursussen aan. Wie zo’n cursus heeft gevolgd, weet heel wat meer van doel, werking en dagelijks gebruik van veiligheidsschoenen. Bij de cursussen wordt de dagelijkse praktijk van de cursist als uitgangspunt genomen.

 

Meer info: Majestic, tel. nr.: 0181-39 56 00.

 

De speciale oranje veiligheidsschoenen van de firma EMMA vliegen als warme broodjes over de toonbank, laat het bedrijf ons weten. Niet alleen in eigen land, ook bij onze oosterburen en in Engeland bestaat er veel belangstelling voor het fleurige schoeisel. Dat is niet helemaal toevallig, want EMMA presenteert de felgekleurde schoenen als ‘eyecatcher’ op menige beurs. Het bedrijf laat weten dat de voorraad nu op dreigt te raken. Liefhebbers van modieus gekleurde veiligheidsschoenen moeten daarom nu hun slag slaan.

 

Emma Veiligheidsschoenen, Roger Arets, tel. nr.: 045-566 65 56.

 

Heb je het warm als asfalteerder, metaalgieter of bakker? Trek dan een extra vestje aan. Paradoxaal? Niet als je nagaat dat bedoeinen al millennia lang iets soortgelijks doen tegen de hitte. En al helemaal niet meer als je weet dat er tegenwoordig speciale koelvesten op de markt zijn. Zo heeft de firma Wiltec het TST Coolingvest in haar programma. Dit vest bevat 21 speciale koelelementen met een zoutoplossing die de warmte absorbeert. Het werkt verkoelend vanaf 28 graden en we kunnen het zowel boven als onder de kleding dragen. Zodoende is het ook geschikt als koelende kledinglaag voor brandweerlieden.

 

Meer info: Wiltec BV, tel. nr.: 0413-24 44 44; e-mail: sales@wiltec.nl

 

De firma Neskrid maakt het schoenenkopers wel heel gemakkelijk. Ze biedt klanten de mogelijkheid om met een druk op de knop van iedere werknemer de maatvoering en het verbruik van schoenen te kunnen nakijken. Met een druk op de knop extra kunnen kooplustigen gelijk een nieuw paar bestellen. Daarvoor slaat Wiltec, distributeur van Neskridschoenen, alle benodigde gegevens op in een online module, ‘Wiltrack’ geheten. Het pakket is beschikbaar voor elke organisatie die Neskrid schoenen koopt.

 

Meer info: Wiltec BV, tel. nr.: 0413-24 44 44; e-mail: sales@wiltec.nl

 

Hoogopgeleide lezers zullen in het eerste plaatje een klassiek geplooid ruimte-tijdcontinuum herkennen, terwijl meer pragmatische geesten bij nr. 2 associaties voelen met doorwoelde dekbedden op zondagochtend. Beide groepen zitten er helemaal naast. Wat we hier zien, is de oppervlaktestructuur van textiel voor en na een behandeling met Plasma van Uniflair. De ingevoerde arboman ziet onmiddellijk het verschil: de absorptie en de verspreiding van het vocht zijn aanzienlijk verbeterd. Verwerk dit textiel in je veiligheidsschoenen en je hebt altijd droge voeten.

 

Ze leveren dus revolutionair werk af, daar in de Uniflair-laboratoria. Hun geheim? We lezen het in de folder van Uniflair: Plasma is een mix van geioniseerde gassen, te weten elektronen, ionen, neutrale atomen en U.V.-straling. Knappe koppen zijn erin geslaagd moleculen te ontbinden en toe te voegen aan het textiel, waardoor het ademend vermogen enorm toeneemt. En dat voel je.

 

Meer weten? Uniflair Safety Shoes, tel: 050-3165824 of www.armor.nu

 

 

Oppervlaktestructuur voor (i) en na (2) de behandeling met Plasma: de absorptie en verspreiding van vocht is aanzienlijk verbeterd zodat de voet altijd droog aanvoelt

 

Reageer op dit artikel