artikel

Gevaarlijk werk met heftrucks aangepakt

Veilig werken

Dat heeft de Arbeidsinspectie op 11 februari bekendgemaakt. De inspecteurs zullen er onder andere op letten dat de chauffeurs niet in strijd met de regels anderen laten meerijden op de heftrucks. Verder bepleit de inspectiedienst het gebruik van elektrische heftrucks om de dieseluitstoot in binnenruimten te verminderen.

Jaarlijks vallen gemiddeld vijf doden na een ongeval met een heftruck en melden zich nog 1700 slachtoffers op de spoedeisende hulp. Bovendien ligt dat het aantal meldingen nog steeds op tweehonderd per jaar, en dat betekent dat allerlei inspanningen om dat aantal omlaag te brengen, niets hebben opgeleverd. Ongevallen met heftrucks staan in de top-4 van ongelukken op de werkvloer met grote gezondheidsschade voor werknemers.

Meer informatie op de website van de arbeidsinspectie, onder punt 4.1.3.2.3.

Reageer op dit artikel