artikel

Eerste ‘cradle to cradle’-bureaustoel

Veilig werken

De basis van Setu is de kinematische rugleuning, een combinatie van twee eenvoudige polypropylene materialen die zorgvuldig zijn samengevoegd voor een optimaal comfort. De rugleuning werkt samen met de elastomeren vering, die ervoor zorgt dat het zitvlak zich in alle richtingen naar het lichaam voegt en zo het gewicht optimaal verdeelt. Dit werkt bovendien ventilerend. Omdat alleen de hoogte hoeft te worden ingesteld, is Setu ideaal voor plaatsen waar veel mensen van dezelfde stoel gebruikmaken.

 

Setu past in de lijn van eerlijk materiaalgebruik, dat de basis vormt van Herman Millers ontwerpen. Setu heeft het ‘Cradle-to-Cradle’-certificaat gekregen, omdat zij voor 48 procent bestaat uit gerecycleerd materiaal, voor 92 procent recyclebaar is en geen PVC bevat.

Herman Miller, die interieurs ontwerpt, produceert en distribueert, werd in 2009 door het blad Fortune opnieuw uitgeroepen tot ‘meest bewonderde’ onderneming in zijn branche. Het bedrijf staat ook op de lijst van de ‘100 Best Companies to Work For’ in de Verenigde Staten. 

 

Informatie: www.hmergonomics.nl             

Reageer op dit artikel