artikel

Asbestverwijdering

Veilig werken

De wetgeving maakt onderscheid tussen hechtgebonden en niet-hechtgebonden asbest. Bij hechtgebonden asbest is het asbest opgenomen in een bindmiddel, zoals rubber of vezelcement. Bij onbeschadigde hechtgebonden asbest komen geen losse vezels vrij. In deze vorm is asbest dan ook niet schadelijk voor de gezondheid. Bij niet-hechtgebonden asbest, dat niet is afgeschermd, kunnen wel vezels vrijkomen. In die situatie moet het asbest worden afgeschermd of verwijderd. Of een materiaal asbest bevat, kan alleen met zekerheid worden vastgesteld in een test door een hiervoor geaccrediteerd laboratorium.

 

Nieuw: RI&E in 100 vragen

 

Iedere organisatie is verplicht om een RI&E uit te voeren. Heeft u vragen over dat moet en wat er komt kijken bij het maken van een Plan van Aanpak? Met dit boekje krijgt u korte antwoorden op korte vragen.

Meer informatie in de shop

Reageer op dit artikel