nieuws

NS en bonden luiden noodklok wegens agressie

Veilig werken

 

NS Reizigers en de bonden zijn al tijden in overleg over de agressie op en rond het spoor. Vaak gaat het om situaties die ontstaan uit het reizen zonder kaartje. De briefschrijvers schetsen wat er allemaal al is gedaan en geinvesteerd. Maar het gaat om een maatschappelijk probleem, dat NS alleen samen met justitie, politie, reizigers, vakbonden en andere ov-bedrijven kan aanpakken, schrijven ze. Ze nodigen de minister uit voor een werkbezoek, en mee te lopen met de medewerkers om met ze te praten.

Het opgaan van de spoorwegpolitie in de Nationale Politie doet het spoorbedrijf en de bonden vrezen dat er minder aandacht komt voor het spoor. Bijvoorbeeld minder surveillances of langere aanrijtijd van de politie. Volgens Roel Berghuis van FNV Spoor liggen de stations en het spoor nu bij de regionale politie-eenheden. Die hebben echter hun handen vol aan wijkproblemen en zitten niet te wachten op een extra taak in en rond de stations. Zijn vakbond vindt dat in elk geval op de grote stations de spoorpolitie weer de algemene politietaak moet terugkrijgen.

Gerelateerd:

Reageer op dit artikel