nieuws

App helpt BHV’er in noodsituatie

Veilig werken

De RescueMate-app heeft de SSA Award 2015 gewonnen in de categorie Oplossingen. De vakbeurs stond tot donderdag 24 september in RAI Amsterdam.

App helpt BHV’er in noodsituatie

“Veel bedrijven worstelen met genoeg BHV’ers op de werkvloer. De app biedt hiervoor een totaaloplossing”, aldus juryvoorzitter Arjen Appelman tijdens de SSA. Tijdens de Awards-uitreiking gaf Appelman toe dat RescueMate zijn favoriet was, omdat hij de app een echte innovatie vindt.

Met de app kan medewerker adequaat handelen in noodsituatie

De RescueMate-app, ontwikkeld door RescueMate bv, is een digitale applicatie die BHV’ers en medewerkers bijstaat in een noodsituatie. Via interactieve ingesproken protocollen voor eerstehulpverlening, acute ziekten, brandbestrijding en evacuatie kan de medewerker adequaat handelen wanneer dat nodig is.

De app helpt de BHV-training op peil te houden

Training is zoals bekend de smeerolie voor een goed voorbereide BHV-organisatie. Te weinig oefening of een tekort aan parate kennis kunnen fataal zijn bij een calamiteit. Daarom ontvangt elke medewerker die de RescueMate heeft geïnstalleerd het hele jaar door pushberichten. Die dienen ertoe de BHV-training op een goed peil te houden. De app is beschikbaar voor iPhone, Android en Windows Phone.

De winnaars in de andere vier categorieën

De SSA Awards 2015 kent vijf categorieën: toegangscontrole, brandveiligheid, Inbraak- en alarmeringssystemen, CCTV Videobewakingsdiensten en Oplossingen. De winnaars in de andere vier categorieën waren respectievelijk Hermes van Blue Orange, Aspiratiesysteem FDA221 en FDA241 van Siemens Nederland, SAM (Secure Autonomus Mobile) van Robot Security Systems en Q61-E Series van Axis Communications B.V.

Bron: Security Management
Beeld: Twin Design / Shutterstock.com

 

> Meer weten over BHV? In de Gids BHV vindt u alles.

Reageer op dit artikel