Wil je alles weten over risico inventarisatie en evaluatie RI&E?

Een risico inventarisatie en evaluatie (RI&E) is voor iedere organisatie een verplicht onderdeel van de Arbowet. Op Arbo-Online vind je informatie en antwoorden op veelgestelde vragen rond dit thema.

Wil je alles weten over risico inventarisatie en evaluatie RI&E?

RI&E: waar moet je als arbo-professional op letten?

Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) vormt de basis van het arbobeleid van een organisatie. Een RI&E is een inventarisatie van de gevaren binnen een bedrijf die betrekking hebben op de veiligheid, gezondheid en het welzijn van de mensen die er werken. In de risico-evaluatie maakt de werkgever een risico-inschatting van die gevaren. Daarbij kijk je naar de kans dat een gevaar zich voordoet, het effect dat dit teweegbrengt en de frequentie waarmee werknemers aan het gevaar worden blootgesteld.

Lees hier verder over de regelgeving rond RI&E >>

Blijf op de hoogte van wet- en regelgeving rond RI&E

Met onze grote hoeveelheid voorbeelddocumenten, faq’s, checklisten en tools geeft Arbo-Online jou een direct antwoord op de meest voorkomende vraagstukken. Actueel, juridisch gecheckt en direct toepasbaar in jouw dagelijkse werk. Wij zitten boven op de actualiteit, waardoor we ervoor zorgen dat jij altijd een compleet overzicht aan informatie en documenten tot je beschikking hebt.