Hervorming van het verzuimstelsel: de stand van zaken
Het demissionaire kabinet kondigde hervormingen aan, maar hoe staat het precies met het WIA-stelsel, de 60-plusregeling en de re-integratieverplichtingen?
Het demissionaire kabinet kondigde hervormingen aan, maar hoe staat het precies met het WIA-stelsel, de 60-plusregeling en de re-integratieverplichtingen?
Wanneer medewerkers gezond, gemotiveerd en met plezier werken, draagt dit bij aan hun duurzame inzetbaarheid. In dit handig overzicht staan de belangrijkste factoren voor je op een rij.
Een secretarieel medewerker mist de digitale vaardigheden die nodig zijn op haar vakgebied. Is dat een terechte reden voor ontslag? In een recente zaak oordeelt de rechter hierover.
Het kabinet neemt extra maatregelen om het stelsel van arbeidsongeschiktheid te vereenvoudigen en de oplopende achterstanden bij WIA-beoordelingen aan te pakken.
De gemiddelde leeftijd tot waarop werknemers van 45 jaar en ouder in Nederland door willen én denken te kunnen werken, ligt dicht bij elkaar. Dit blijkt uit cijfers van TNO en het CBS.
Het platform Arbeidsgerelateerde Zorg lanceerde onlangs een podcast over arbocuratieve samenwerking: de samenwerking tussen medisch specialisten en de arbozorg.
Welke arbeidsvoorwaarden krijgen werknemers in Nederland het vaakst aangeboden? Zijn die altijd schriftelijk vastgelegd? En hoe blij zijn werknemers daarmee? De cijfers.
Het arbeidsongeschiktheidsstelsel staat voor een belangrijke hervorming. Maar de complexiteit van het huidige WIA-stelsel vormt daarbij een uitdaging. Een recente Kamerbrief geeft een update van de stand van zaken.
Dit waren de 5 best gelezen artikelen in juni 2024. Op nummer 1 de vraag of je een korte broek mag dragen op de werkplek. Vervolgens een aantal jurisprudentiezaken.
Een werknemer van een grote busmaatschappij stelt dat hij door natheid en gladheid van de trap is gegleden en daardoor schade heeft geleden. Dat kan helemaal niet, zegt zijn werkgever, die trap is niet glad. Maar waar blijkt dat uit?
Een oudere werknemer verzoekt vermindering van het aantal uren ploegendienst. De werkgever wijst dit af omdat het bedrijfsbelang zich daartegen verzet.
Alcoholgebruik op het werk kan levensgevaarlijk zijn. Ontslag op staande voet lijkt dan redelijk. Maar wat als de werknemer eigenlijk al vrij was en na het drinken van een biertje met collega's alsnog gevraagd is even bij te springen?
Een redacteur bij een uitgeverij gaat met zijn werkgever een verbetertraject in. Lopende dit traject trekt de werkgever het recht op de thuiswerkdag tijdelijk in. Mag een werkgever deze arbeidsvoorwaarde eenzijdig wijzigen?