Boek: Beroepsziekten voorkomen

Het voorkomen van ziekte en uitval door beroepsziekten en het stimuleren van werkplezier is belangrijker dan ooit. Medewerkers hebben steeds vaker vragen over mogelijke gezondheidseffecten op langere termijn van hun werk(plek). Deze kunnen variëren van vragen over het binnenklimaat, het werken met schadelijke stoffen, geluidsbelasting of de ergonomische omstandigheden van de werkplek.

Boek: Beroepsziekten voorkomen

Het is belangrijk om kennis te delen over het realiseren van gezonde werkplekken. In het boek Beroepsziekten voorkomen wordt dit gedaan aan de hand van een aantal casussen, waarin praktische aanpakken en maatregelen worden beschreven. Er komt een grote diversiteit aan vraagstukken aan bod, die u kunnen inspireren bij het realiseren van veilige en gezonde werkplekken.

De casussen geven een bloemlezing van de mogelijkheden, zonder daarbij te pretenderen dat dit de enige en de beste aanpakken en oplossingen zijn. De casussen zijn zo veel mogelijk opgebouwd volgens een vast format en worden afgesloten met een reflectie op de gekozen aanpak, de resultaten en de valkuilen.

U krijgt:

  • Kennis en een duidelijke uitleg over het realiseren van veilige en gezonde werkplekken;
  • Casussen waarin praktische aanpakken en maatregelen worden beschreven;
  • Een grote diversiteit aan vraagstukken, die inspireren bij het realiseren van veilige en gezonde werkplekken.

Doelgroep:
Dit boek is interessant voor iedereen die op een of andere wijze betrokken is bij het verbeteren van werkomstandigheden.

Meer informatie & bestellen

Lees meer over