Onze 10 cadeautips voor de feestdagen

De feestdagen komen eraan! In deze tijden is het extra belangrijk om aandacht te hebben voor elkaar. Arbo>> selecteerde tien leuke cadeaus, voor uzelf, voor een collega of een familielid. Bekijk onze 10 cadeautips en laat ze gemakkelijk thuis bezorgen.

Onze 10 cadeautips voor de feestdagen

Nog op zoek naar een nuttig, lekker of leerzaam cadeau? Het moet wel heel gek lopen wil er niets voor u bij zitten in deze 10 cadeautips voor de feestdagen. En het mooie is: voor deze aankopen hoeft u de deur niet uit. Wie maakt u blij?

1 – Lichtend baken op werk én thuiswerkplek

Zelfs als u thuiswerkt is het kantoor nog een jungle van groepsapps, zoomvergaderingen, scrummeetings, break-out-sessies, brown-paper-bag-sessies en deep dives. Wie niet direct is ingevoerd in het managementjargon staat te klapperen met zijn oren en heeft geen idee wat er aan de hand is. Het boek Hoe vind je zelf dat het gaat? legt wat dit betreft de vinger op de zere plek. Het is daardoor een hilarisch en tegelijkertijd onmisbaar boek voor iedereen die zich staande probeert te houden in een kantooromgeving.

> BESTEL het boek Hoe vind je zelf dat het gaat? direct

2 – Aandacht voor thuiswerkers

Door corona zijn we allemaal meer thuis gaan werken. Maar niet iedereen besteedt evenveel aandacht aan het goed inrichten van de thuiswerkplek. Met als mogelijk gevolg dat uw werknemers de hele dag hun werk doen in ergonomisch gezien de meest deplorabele situaties. Dat leidt weer tot klachten en ziekteverzuim. Zeker als deze situatie rond corona nog lang aanhoudt. Doet u zichzelf en uw werknemers dus deze thuiswerkplekchecker cadeau. De checker geeft medewerkers inzicht in hoe ze werken door middel van prikkelende en interactieve e-learningmodules. En als werkgever krijgt een overzichtelijk dashboard waarmee u uw werknemers kunt activeren en het kennisniveau kunt monitoren.

> BESTEL de thuiswerkplekchecker direct

3 – Een stapje hoger

Veel mensen hebben hun monitor te laag staan, zodat hun houding tijdens het werken niet optimaal  is. U kunt uw monitor natuurlijk hoger zetten met behulp van een paar in onbruik geraakte woordenboeken of delen van een oude encyclopedie. Maar het kan ook stijlvoller: met deze aluminium monitorstandaard, bijvoorbeeld. Als extraatje zitten er aan de voorkant vier USB-poorten in geïntegreerd. Zo heeft u altijd direct een poort ter beschikking om bijvoorbeeld uw telefoon op te laden. En als u klaar bent met werken schuift u uw toetsenbord heel snel onder de standaard. Opgeruimd staat netjes!

> BESTEL deze monitorverhoger direct

4 – Leren van drama

Ook in ons land gaat nog lang niet alles goed bij veiligheid op de werkplek. Dat laat het boek 50 arbeidsongevallen, oorzaken en lessen pijnlijk duidelijk zien. Er worden ernstige ongelukken in beschreven, inclusief de gevolgen voor familie en vrienden. Maar het positieve aan dit boek is dat u erdoor kunt leren van de fouten van anderen. Zo blijken vaak een paar heel eenvoudige ingrepen al voldoende te zijn om de veiligheid dramatisch te verbeteren. En een veilige werkvloer voor iedereen is toch het mooiste geschenk dat u kunt krijgen.

> BESTEL het boek 50 arbeidsongevallen direct

5 – Alles op orde

Uw thuiswerkplek is waarschijnlijk een soort flexplek. Op het ene moment is het een eettafel, het andere is het een spelletjestafel, het volgende is het een bureau. Toch wilt u alles wat u nodig hebt direct bij de hand hebben, zonder dat het overal en nergens rond ligt te slingeren. Met deze mooie houten pennenhouder verplaatst u alles wat u nodig hebt in een handomdraai naar uw werkplek, en haalt u het ook in één keer weer weg als uw werkplek van functie verandert. Ook heel geschikt om een vast bureau opgeruimd en netjes te houden.

> BESTEL deze pennenhouder direct

6 – Even switchen

Wat is de kerst zonder een leuk gezelschapsspel? In het spel Switch van Omdenken moet u vooral wendbaar en flexibel zijn. Want elke paar minuten speelt u een heel ander spel. Als speler hebt u daardoor een heel scala aan talenten nodig, zodat iedere speler de kans krijgt om te laten zien waar ze sterk in is. Zo leert u weer heel andere kanten kennen van familie, vrienden of collega’s.

> BESTEL het spel Switch direct

7 – Voor het blokje om

Of u nu thuis werkt of nog regelmatig naar kantoor gaat, neem sowieso genoeg beweging tijdens het werk. Combineer uw koffiepauze bijvoorbeeld met een blokje om. Dan kunt u even uitwaaien, waardoor u scherper blijft op uw werk. Deze herbruikbare beker is het perfecte geschenk als u uw welverdiende bakje koffie mee naar buiten wilt nemen. De beker is helemaal gemaakt van gebruikte koffiebekers. Dus u draagt met dit cadeau direct bij aan een beter milieu. Maar de belangrijkste reden is natuurlijk dat de beker uw koffie een vol uur lang lekker warm houdt. Fijne wandeling!

> BESTEL de herbruikbare rCUP direct

8 – Bescherm uzelf en anderen

De werkvloer moet allereerst veilig zijn. Maar het is lang niet altijd even duidelijk welke persoonlijke beschermingsmiddelen mensen moeten dragen in de verschillende omgevingen. PBMwijzer, goed beschermd aan het werk neemt de werksituatie als uitgangspunt en maakt glashelder welke beschermingsmiddelen daarbij horen. Dit boek is dan ook onmisbaar voor iedereen die betrokken is bij het creëren van veilige werkomstandigheden. En bij de aanschaf, het gebruik en het onderhoud van PBM.

> BESTEL PBMwijzer direct

9 – Luisterend proeven en ruiken

Proeven met aandacht is extra leuk, dan proef je net wat meer. Breek een stukje af, luister hoe dat klinkt. Ruik even aan de chocolade. En dan in je mond. Niet te snel hap-slik-weg, maar rustig laten smelten. Chocolade is sowieso altijd leuk om te geven en heerlijk om te krijgen. De chocolade in dit chocoladepakket is ook nog eens heel andere chocolade dan u gewend bent van de supermarkt. Bovendien helemaal fairtrade en verpakt in een mooie, maar composteerbare verpakking.

> BESTEL dit heerlijke chocoladepakket direct

10 – Schijf van vijf

Deze schijf van vijf heeft nu eens niets te maken met gezond eten. Deze schijf bestaat uit de vijf ingrediënten waarmee de adviseur zich continu kan blijven ontwikkelen. Die ingrediënten zijn: rollen, stijlen, vaardigheden, competenties en vertrouwen. Wilt u werkelijk waarde toevoegen als adviseur, dan zult u heel veel hebben aan dit praktische boek. Want Succesvol adviseren in de praktijk staat bol van actuele thema’s rondom de adviespraktijk en biedt veel praktische werkvormen.

> BESTEL het boek Succesvol adviseren in de praktijk direct

6 regels om misverstanden met collega's te voorkomen

6 regels om misverstanden met collega's te voorkomen

Ga er niet zomaar van uit dat je weet wat een collega ergens van vindt. Om misverstanden en conflicten te voorkomen, houd je je aan zes regels die...

Verschillende muntjes

Verschillende muntjes

'Hallo!' De man achter het stuur lachte mij via de achteruitkijkspiegel vriendelijk toe. Hij begroette me alsof ik gezellig op bezoek kwam. Met één...

Vakblad Arbo nummer 3 (2023) verschenen (thema Opleiden)

Vakblad Arbo nummer 3 (2023) verschenen (thema Opleiden)

Het derde magazine van 2023 van Vakblad Arbo is uit! Deze editie heeft als thema Opleiden. Maar dit juni-nummer bevat ook nog heel veel andere...

Een verbluffend eenvoudig en krachtig wapen: de waarom-vraag

Een verbluffend eenvoudig en krachtig wapen: de waarom-vraag

Meestal houden we ons stilzwijgend aan bepaalde regels en richtlijnen. Totdat we ze overtreden. Bijvoorbeeld door te vragen wat iemand bedoelt als...

Vakblad Arbo nummer 2 (2023) verschenen

Vakblad Arbo nummer 2 (2023) verschenen

Vakblad Arbo nummer 2 van 2023 is verschenen. In dit nummer lees je veel over de beheersing van de risico's rond gevaarlijke stoffen. Preventie is...

Studio Gehoord over het verhogen van werkplezier in het ziekenhuis

Studio Gehoord over het verhogen van werkplezier in het ziekenhuis

De dokter moet zijn rol binnen het behandelproces minder belangrijk gaan vinden en vaker luisteren naar de verpleegkundigen. Interview met Heleen...

Studio Gehoord over psychologische veiligheid binnen het onderwijs

Studio Gehoord over psychologische veiligheid binnen het onderwijs

Als medewerker leren omgaan met ongemak en weerstand in de dialoog over diversiteit en inclusie is essentieel voor het laten ontstaan van een veilig...

Studio Gehoord: zo stimuleer je een lerende organisatie

Studio Gehoord: zo stimuleer je een lerende organisatie

Vanuit een positieve benadering stimuleer je een lerende organisatie. Tweede interview met Leen Paape.