Boek: Productieve Machineveiligheid

In de dagelijkse praktijk op de werkvloer is het niet zo vreemd dat productie maken vaak voorrang krijgt boven persoonlijke veiligheid. In de praktijk wordt machineveiligheid als lastig ervaren. Dit boek reikt praktische ideeën en concepten aan die machineveiligheid in een industriële onderneming handen en voeten geeft.

Boek: Productieve Machineveiligheid

Veiligheidsmaatregelen zijn duur en hinderen de productie, vindt het management. De man op de vloer beschouwt veiligheidsmaatregelen vaak als te uitgebreid en nodeloos ingewikkeld.
Toch is het mogelijk om machineveiligheid op een productieve manier te bewerkstelligen, dus zonder dat veiligheid ten koste gaat van productie-efficiëntie en omgekeerd. Zelfs in een tijd dat productiesystemen steeds intelligenter worden en vergaande robotisering ertoe heeft geleid dat machines ware forten zijn geworden. Een gedegen analyse van het productieproces en noodzakelijke menselijke interacties minimaliseren tegenstellingen tussen veiligheid en productie-efficiëntie. Het gevolg hiervan is dat operators en management veiligheidsmaatregelen gemakkelijker accepteren.

Productieve machineveiligheid is voor degenen die een hoge veiligheid van hun mensen en machines nastreven op een kostenbewuste manier. De aanpak laat zien dat dit vaak kan zonder hinder voor het productieproces en –personeel. Dit boek heeft een technisch-bedrijfskundige inslag en biedt oplossingen voor tal van praktijksituaties, zoals modificaties van machines, aanschaf van nieuwe machines en integratie in productielijnen.

U krijgt:

  • Een duidelijke uitleg over hoe productieve machineveiligheid kan worden bereikt, aan de hand van stroomschema’s en checklijsten;
  • Uitgebreide toelichting op de twee elementen die deze aanpak dient te omvatten;
  • Oplossingen voor tal van praktijksituaties door de technisch-bedrijfskundige inslag van dit boek.

Meer informatie & bestellen

Lees meer over