De veiligheidsbeurs A+A is er weer!

Van 24 tot en met 27 oktober 2023 kunnen we weer naar de A+A in Düsseldorf. Er valt heel wat te beleven voor de bezoekers van de beurs en het bijbehorende congres. Een kleine vooruitblik.

De veiligheidsbeurs A+A is er weer!
photo: Messe Düsseldorf/ctillmann

De A+A vindt iedere twee jaar plaats. En het is ’s werelds grootste en belangrijkste evenement op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk. Meer dan 1900 standhouders uit 60 landen presenteren hun producten en diensten over drie onderwerpen: veiligheid, gezondheid en security op de werkplek. Als bezoeker zult u waarschijnlijk een van de 67.000 bezoekers zijn uit ongeveer 130 landen.

38ste A+A Congres 2023

Naast de beurs is er natuurlijk nog het Internationale Congres voor Bescherming op het Werk en Arbeidsgeneeskunde. Dit keer voor de 38ste keer. Het congres behandelt de toekomstige thema's digitalisering en duurzaamheid en presenteert nationale en mondiale politieke vorderingen. Dit omvat preventiestrategieën zoals de "Vision Zero".

Trendthema’s A+A

Ook dit keer heeft de beursorganisatie een tweetal actuele thema’s vastgesteld:

Duurzaamheid

Duurzaam bestuur en tegelijkertijd verantwoordelijkheid nemen voor mens, planeet en klimaat. Deze thema's worden door de experts van A+A behandeld onder de noemers circulaire economie (verpakking en recyclebaarheid van producten), due diligence wetgeving, certificering en duurzame producten.

Digitalisering

Digitale tools maken de weg vrij voor een slimme toekomst van de industrie. Deze omvatten oplossingen voor digitale procesoptimalisatie, automatisering bij inkoop, productie en levering.