Deze gecertificeerde veiligheidsschoen is nu nog duurzamer

Als eerste fabrikant is uvex erin geslaagd om polyurethaan residu te granuleren en in de schokabsorberende tussenzool te verwerken. Het resultaat: een duurzame, gecertificeerde veiligheidsschoen

Deze gecertificeerde veiligheidsschoen is nu nog duurzamer

De eerder geïntroduceerde uvex 1 G2 planet, met destijds 25% aan gerecycled materiaal, wordt daardoor nu nog duurzamer gemaakt. Dankzij het granulaat in de tussenzool is het aandeel gerecycled materiaal in de schoen toegenomen tot 30%.

Het uvex i-PUREnrj materiaal in de tussenzool van uvex veiligheidsschoenen staat bekend om zijn uitstekende schokdemping en energieteruggave. Na verscheidene jaren van ontwikkeling en optimalisatie van het productieproces is uvex erin geslaagd het eigen i-PUREnrj materiaal te verduurzamen met PU-granulaat uit residu van de eigen productie. "Wij zijn heel trots dat de inspanningen om ons PU-granulaat te recyclen eindelijk zichtbaar worden in de schoen," benadrukt Laurent Rebstock, product manager footwear bij uvex safety.

Het proces om een massa met vaste deeltjes in een zoolvorm te spuiten bestaat al langer. Vanwege de speciale fabricageprocessen voor veiligheidsschoenen zijn gesloten, horizontale mallen nodig. Daarom is het onmogelijk het traditionele proces te kopiëren. Laurent Rebstock legt uit: "Het granulaat maakt ons PU-mengsel stroperiger, waardoor aanvankelijk de injectoren verstopt raakten. Er waren veel aanpassingen nodig aan de kanalen en productieprocessen voordat dit gereed was voor de markt.”

Een volgende duurzame stap

"Dankzij deze innovatie kunnen wij het PU-afval, dat al gereduceerd was, nu verder verwerken en recyclen. Het hoogtepunt is dat wij met deze duurzame tussenzool slagen voor de actuele normtesten voor veiligheidsschoenen en uitstekende energieteruggave- en dempingswaarden bereiken", vertelt Rebstock met genoegen. Dankzij het extra granulaat in de tussenzool wordt de bestaande uvex 1 G2 planet (met 25% gerecycled materiaal in de gehele schoen op basis van het gewicht conform de norm DIN EN ISO 14021) opgevolgd door hetzelfde model met 30% aan gerecycled materiaal.

"Het verbeteren van ons meest duurzame model is een belangrijke stap in ons plan voor de toekomst en een uitzonderlijke prestatie", aldus Rebstock. "Deze technologie kunnen wij nu ook bij de andere uvex 1 G2 modellen inzetten en daarmee de hele serie duurzamer maken en onze duurzaamheidsbelofte protecting planet nakomen. We hebben nog meer projecten in ontwikkeling en vieren elke volgende stap die we zetten ten bate van veiligheid en het behoud van onze planeet."

Protecting planet in voetbescherming bij uvex safety

uvex footwear is al sinds 2011 op weg om duurzamer te produceren. De interne uvex-lijst van schadelijke stoffen sluit meer chemicaliën uit dan de algemene REACH-voorschriften. Op het dak van de uvex schoenfabriek in Italië installeerden we een fotovoltaïsche installatie. Sinds 2013 zijn er projecten voor afvalreductie met resultaat dat er vandaag op jaarbasis ongeveer 20% minder afval is. Sinds 2017 is de Italiaanse productielocatie conform DIN EN ISO 14001 met een milieubeheersysteem gecertificeerd en sinds 2019 wordt voor de productie uitsluitend groene stroom en groen gas gebruikt.

Dit artikel is gesponsord door uvex arbeitssschutz.