Arbo>> lanceert nieuwe website

Arbo-online.nl is geheel vernieuwd! Met artikelen, jurisprudentie, ongevallen, voorbeelddocumenten, checklists en FAQ's zet Arbo>> jou op voorsprong bij de meest voorkomende vraagstukken die de arboprofessional tegenkomt.

Arbo>> lanceert nieuwe website

Actueel, juridisch gecheckt en direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk. Dat zijn de kernwoorden van de nieuwe Arbo-website, voor arboprofessionals die willen werken volgens de actuele inzichten, stand der techniek en wet- en regelgeving. “Met de vernieuwde website van Arbo>> willen we arboprofessionals overzichtelijke informatie geven die zijn goed kunnen toepassen op hun eigen situatie.

En tijdswinst. Want dagelijkse zaken kunnen veel tijd in beslag nemen terwijl je je juist wilt richten op het grotere plaatje”, zegt hoofdredacteur Jacqueline Joosten. “Om jou te ontzorgen bundelen we op de nieuwe website de belangrijkste artikelen, jurisprudentie, ongevallen, voorbeelddocumenten, checklists, FAQ's per onderwerp in zogenoemde collecties. Zo heb je alles binnen handbereik.” We breiden deze collecties de komende tijd nog verder uit.

Handige tips om de site beter te benutten.

Tip 1. Kant-en-klare documenten

Alle voorbeelddocumenten, checklists en FAQ’s zijn zorgvuldig opgesteld door onze experts. Zo weet je zeker dat de documenten die jij gaat gebruiken kloppen en dus juist zijn. Het zijn algemene documenten die je zo nodig kunt aanvullen of aanpassen. Voor maatwerk of advies in concrete praktijksituaties moet je natuurlijk altijd deskundig advies inwinnen.

Blijf op de hoogte van ontwikkeling voor arboprofessionals

Probeer Arbo Professional 2 maanden gratis!

Tip 2. Gebruik de collecties

Met de zoekmachine scan je door artikelen, collecties, checklisten en FAQ’s. Een zoekbalk op een website kan makkelijk zijn om iets snel te vinden, maar het geeft niet altijd het beste resultaat weer. Daarom hebben we de site nu ingericht per onderwerp – wat we de collecties zijn gaan noemen. Bovenin vind je de thema’s: arbobeleid, wet- en regelgeving, risicomanagement, werkplek en arbeidsmiddelen. Als je informatie wilt over verzuimbeleid, ga dan naar arbobeleid. Daar is een hele collectie over verzuimbeleid. Daarin staat alle informatie die je nodig hebt; van artikelen en relevante jurisprudentie tot FAQ's en checklists. Wij blijven overigens werken aan de collecties en deze worden de komende tijd nog uitgebreid en verfijnd.

Tip 3. Abonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Misschien ben je nieuwsbrief-moe of ben je selectief in de nieuwsbrieven waar je op abonneert. De nieuwsbrief van Arbo>> is dan een tip, want de redactie houdt bij welke wet- en regelgeving je niet mag missen. En we informeren je niet alleen, we bieden je ook direct de praktische tools en laten zien wat er nieuw is op de site. Als nieuwsbrieflezer ben je als eerste op de hoogte. Aanmelden doe je hier.

Natuurlijk vind je op Arbo-online ook nog steeds het laatste nieuws over trends en de laatste ontwikkelingen op het gebied van arbobeleid, wet- en regelgeving, risicomanagement, werkplekken en arbeidsmiddelen.

Neem snel een kijkje! Heb je feedback of een goede tip, mail dan arbo@vmnmedia.nl.

Lees meer over

Ouderschapsverlof is tool voor goede werk-privébalans jonge ouders

Ouderschapsverlof is tool voor goede werk-privébalans jonge ouders

Een goede werk-privé balans is juist voor jonge ouders essentieel. Toch slaat een kwart van hen betaald ouderschapsverlof over. Waarom is dat?

Diversiteitsbeleid: op zoek naar een goed evenwicht

Diversiteitsbeleid: op zoek naar een goed evenwicht

Er is veel aandacht voor diversiteit en inclusief beleid. De meeste organisaties willen ermee aan de slag. Maar heeft diversiteitsbeleid en...

Deskundigenoordeel geen zekerheidje meer bij re-integratiegeschil

Deskundigenoordeel geen zekerheidje meer bij re-integratiegeschil

Een zieke werknemer brengt voor zowel werkgever als werknemer onzekerheid met zich mee. De belangen lopen bovendien niet altijd parallel. Niet vreemd...

Kind crasht met shovel. Wat klopt hier niet? 

Kind crasht met shovel. Wat klopt hier niet?

Een kind van 14 hoort op school, niet rond te scheuren op een shovel. Dat is een overtreding van de Arbeidstijdenwet. Na een ernstig ongeval met...

Blijven leren? Zo lukt dat ook tijdens je werk 

Blijven leren? Zo lukt dat ook tijdens je werk

Als (arbo)professional wil je anderen steeds weer van goede adviezen voorzien. Tegelijkertijd zijn er voortdurend nieuwe ontwikkelingen in je...

DEN HAAG - Karien van Gennip, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ANP - Hollandse Hoogte - Dijkstra bv

Hervorming arbeidsmarkt: zo staat het ervoor

Ondanks de demissionaire status van het kabinet, gaat het door met het hervormen van de arbeidsmarkt. Wat is de stand van zaken?

Werkgever aansprakelijk voor psychische klachten advocaat?

Werkgever aansprakelijk voor psychische klachten advocaat?

Zijn de psychische klachten van een advocaat te wijten aan ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van de werkgever? Het hof bekijkt deze zaak in...

Veilig en gezond werken bij zelfstandig ondernemers

Veilig en gezond werken bij zelfstandig ondernemers

9 op de 10 zelfstandige ondernemers zijn het (helemaal) eens met de stelling dat zij voldoende informatie hebben over hoe (hun medewerkers en)...