Arbo>> lanceert nieuwe website

Arbo-online.nl is geheel vernieuwd! Met artikelen, jurisprudentie, ongevallen, voorbeelddocumenten, checklists en FAQ's zet Arbo>> jou op voorsprong bij de meest voorkomende vraagstukken die de arboprofessional tegenkomt.

Arbo>> lanceert nieuwe website

Actueel, juridisch gecheckt en direct toepasbaar in jouw dagelijkse praktijk. Dat zijn de kernwoorden van de nieuwe Arbo-website, voor arboprofessionals die willen werken volgens de actuele inzichten, stand der techniek en wet- en regelgeving. “Met de vernieuwde website van Arbo>> willen we arboprofessionals overzichtelijke informatie geven die zijn goed kunnen toepassen op hun eigen situatie.

En tijdswinst. Want dagelijkse zaken kunnen veel tijd in beslag nemen terwijl je je juist wilt richten op het grotere plaatje”, zegt hoofdredacteur Jacqueline Joosten. “Om jou te ontzorgen bundelen we op de nieuwe website de belangrijkste artikelen, jurisprudentie, ongevallen, voorbeelddocumenten, checklists, FAQ's per onderwerp in zogenoemde collecties. Zo heb je alles binnen handbereik.” We breiden deze collecties de komende tijd nog verder uit.

Handige tips om de site beter te benutten.

Tip 1. Kant-en-klare documenten

Alle voorbeelddocumenten, checklists en FAQ’s zijn zorgvuldig opgesteld door onze experts. Zo weet je zeker dat de documenten die jij gaat gebruiken kloppen en dus juist zijn. Het zijn algemene documenten die je zo nodig kunt aanvullen of aanpassen. Voor maatwerk of advies in concrete praktijksituaties moet je natuurlijk altijd deskundig advies inwinnen.

Blijf op de hoogte van ontwikkeling voor arboprofessionals

Probeer Arbo Professional 2 maanden gratis!

Tip 2. Gebruik de collecties

Met de zoekmachine scan je door artikelen, collecties, checklisten en FAQ’s. Een zoekbalk op een website kan makkelijk zijn om iets snel te vinden, maar het geeft niet altijd het beste resultaat weer. Daarom hebben we de site nu ingericht per onderwerp – wat we de collecties zijn gaan noemen. Bovenin vind je de thema’s: arbobeleid, wet- en regelgeving, risicomanagement, werkplek en arbeidsmiddelen. Als je informatie wilt over verzuimbeleid, ga dan naar arbobeleid. Daar is een hele collectie over verzuimbeleid. Daarin staat alle informatie die je nodig hebt; van artikelen en relevante jurisprudentie tot FAQ's en checklists. Wij blijven overigens werken aan de collecties en deze worden de komende tijd nog uitgebreid en verfijnd.

Tip 3. Abonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Misschien ben je nieuwsbrief-moe of ben je selectief in de nieuwsbrieven waar je op abonneert. De nieuwsbrief van Arbo>> is dan een tip, want de redactie houdt bij welke wet- en regelgeving je niet mag missen. En we informeren je niet alleen, we bieden je ook direct de praktische tools en laten zien wat er nieuw is op de site. Als nieuwsbrieflezer ben je als eerste op de hoogte. Aanmelden doe je hier.

Natuurlijk vind je op Arbo-online ook nog steeds het laatste nieuws over trends en de laatste ontwikkelingen op het gebied van arbobeleid, wet- en regelgeving, risicomanagement, werkplekken en arbeidsmiddelen.

Neem snel een kijkje! Heb je feedback of een goede tip, mail dan arbo@vmnmedia.nl.

Lees meer over

Geldt een bereikbaarheidsdienst als arbeidstijd? 

Geldt een bereikbaarheidsdienst als arbeidstijd?

Medewerkers van een ambulancedienst vorderen voor recht dat de aan hen opgedragen bereikbaarheidsdienst voor hen als eilanders geldt als arbeidstijd.

HVK'er Karin Walstra-Timmermans: "Samenwerken vormt het fundament van je beleid"

HVK'er Karin Walstra-Timmermans: "Samenwerken vormt het fundament van...

Beleid opstellen en implementeren is de kerntaak van deze Hoger Veiligheidskundige bij de UvA. Daarbij is samenwerken essentieel. "Samenwerken kost...

Dit is de nieuwe NVAB-koers voor bedrijfsartsen

Dit is de nieuwe NVAB-koers voor bedrijfsartsen

Het aantal werkenden en het aantal bedrijfsartsen groeien de komende periode steeds verder uit elkaar. Daarom stippelde de NVAB een nieuwe koers uit...

ATEX: hoe moet je omgaan met explosieveiligheid?

ATEX: hoe moet je omgaan met explosieveiligheid?

Speelt het risico op explosies een rol op de werkvloer? Dan moet je rekening houden met ATEX, een Europese richtlijn over explosieveiligheid....

Alice in Arboland

Alice in Arboland

Hoe leuk is leren? Het eerste redactioneel voor Vakblad Arbo van Barbara de Roos, onze nieuwe hoofdredacteur en community-manager.

Met een gelukstraject naar minder verzuim

Met een gelukstraject naar minder verzuim

Een gelukstraject kan medewerkers helpen om verzuim te reduceren. Bij Bowers & Jackling gaan ze daarin verder dan de gemiddelde werkgever: van...

Gratis lunch op het werk: verkapt loon of arbobeleid?

Gratis lunch op het werk: verkapt loon of arbobeleid?

Een tuinbouwbedrijf biedt zijn werknemers een gratis gezonde lunch aan. Vallen deze maaltijden onder de gerichte vrijstelling voor arbovoorzieningen?...

5 best gelezen artikelen in mei

5 best gelezen artikelen in mei

Dit waren de 5 best gelezen artikelen in mei 2024. Het is een gemêleerde lijst. Van de nieuwe ademhalingsrichtlijn tot ChatGPT voor de...