In één klik wijzer: whitepaper Thuiswerken & arbo

Thuiswerken, plotseling bleek het te kunnen. Ook in organisaties die voor de coronacrisis nog veel beren op de weg zagen. Sterker nog, veel werkgevers zijn van plan ook na de coronacrisis meer ruimte te bieden aan thuiswerken. Daarom: een whitepaper over allerlei belangrijke zaken rondom thuiswerken.

In één klik wijzer: whitepaper Thuiswerken & arbo

Daarom is het zaak om nu goed naar het thuiswerkbeleid te kijken. Want aan werken thuis zitten voor- en nadelen. U vindt in deze whitepaper Thuiswerken & arbo een aantal belangrijke zaken rondom thuiswerken op een rij.

Wat staat er in de wetgeving over thuiswerken?

Zoals wetgeving. Wat staat er in de wetgeving over thuiswerken? Wij hebben relevante aspecten uit de wetgeving voor u op een rij gezet. Het Burgerlijk Wetboek, het Arbeidsomstandighedenbesluit, de Arbowet, de Wet flexibel werken en de Wet op de ondernemingsraden passeren de revue. Ook de thuiswerkovereenkomst en de werkkostenregeling komen aan bod. En vergeet niet dat een thuiswerkregeling op verschillende punten raakt aan het instemmingsrecht of adviesrecht van de OR.

En wat moet u verder nog weten over thuiswerk?

Naast wetgeving zijn er nog veel andere belangrijke aspecten die een rol spelen bij thuiswerken. Zoals: wie kan er thuiswerken en voor welke taken? Hoe zit het met de bereikbaarheid van de thuiswerker? Daarover zijn goede afspraken nodig.

En dan nog zoiets: privacy en controle van thuiswerkers. De privacy van werknemers is een groot goed. Wat mag wel, wat niet om toch grip op de zaak te houden? Daar komt dan meteen het onderwerp leidinggeven aan thuiswerken om de hoek kijken. Hoe zit het trouwens met de cyberveiligheid achter de voordeur van uw medewerkers? Belangrijk genoeg om ook hierover duidelijke afspraken te maken.

En last, maar beslist niet least: hoe zitten uw medewerkers erbij tijdens hun werk thuis? Wat zijn de arboregels voor de thuiswerkplek? Wat zijn uw verantwoordelijkheden als werkgever?

Dus: downloaden die whitepaper Thuiswerken & arbo

U ziet het, reden genoeg om de Arbo>> whitepaper Thuiswerken & arbo even te downloaden. Gratis uiteraard, zoals u van ons gewend bent. Dan heeft u in één klap veel informatie over thuiswerken overzichtelijk bij elkaar. Veel leesplezier!

> DOWNLOAD de whitepaper Thuiswerken & arbo

Zweminstructeur schrikt zich een ongeluk. Werkgever aansprakelijk?

Zweminstructeur schrikt zich een ongeluk. Werkgever aansprakelijk?

Een zweminstructeur valt tijdens het werk. Is de werkgever aansprakelijk voor de schade of is hier sprake van een huis-tuin-en-keukenongeval?

Arbeids- en organisatiepsycholoog Helene Plaggenborg

A&O'er Hélène Plaggenborg: 'Overal geweest om PSA-inspecties te doen'

Al bijna 25 jaar werkt Hélène Plaggenborg bij de Arbeidsinspectie, maar tot op de dag van vandaag haalt zij enorm veel voldoening uit haar werk: "Ik wil weten wáárom organisaties niet naleven, daar moet het gesprek over gaan."

Hobéon SKO over het nieuwe certificatieschema: 'Arbokerndeskundige, stap over de drempel en ga ervoor'

Hobéon SKO over het nieuwe certificatieschema: 'Arbokerndeskundige, stap over de drempel en ga ervoor'

Vanaf 1 januari 2025 mogen alleen gecertificeerde arbokerndeskundigen een RI&E toetsen en hierover adviseren. Helaas zijn er momenteel nog (te) weinig gecertificeerden - en dus (te) weinig toetsers. Wat nu?

Luchtwegklachten door werk, werkgever aansprakelijk?

Luchtwegklachten door werk, werkgever aansprakelijk?

Een werknemer lijdt gezondheidsschade door blootstelling aan fijnstof en roet tijdens het werk als buschauffeur. Is de werkgever aansprakelijk voor de luchtwegklachten, ondanks dat de blootstelling binnen de norm valt?

Eigen schuld? Mwah, ik denk het niet

Eigen schuld? Mwah, ik denk het niet

In de loop van vele jaren heb ik honderden advocaten gedoceerd in mijn specialisatie, het werkgeversaansprakelijkheidsrecht. Een groot discussiepunt tijdens een cursus is steevast de kwestie van eigen schuld: wanneer heeft de werknemer eigen schuld aan zijn letsel of beroepsziekte?

Openheid over alcoholverslaving niet verplicht

Openheid over alcoholverslaving niet verplicht

Deze uitspraak werpt een nieuw licht op de complexiteit van ontslagprocedures bij medewerkers met een alcoholverslaving. De zaak onderstreept de noodzaak van zorgvuldigheid en empathie bij de behandeling van zulke gevallen, maar ook de juridische verplichtingen van werkgevers.

Uitzieken in Roemenië maar in Nederland naar de bedrijfsarts?

Uitzieken in Roemenië maar in Nederland naar de bedrijfsarts?

Een chauffeur is naar huis gereisd om te herstellen, maar moet van zijn werkgever in Nederland re-integreren.

Zzp'er of niet? Handhaving schijnzelfstandigheid van start

Zzp'er of niet? Handhaving schijnzelfstandigheid van start

De fiscus gaat vanaf 1 januari 2025 handhaven op schijnzelfstandigheid met boetes en naheffingen. Of iemand echt zzp'er is of niet speelt ook een rol als het gaat om veilig en gezond werken.