Thuiswerkplekchecker: zo zitten uw mensen goed, ook thuis

Fysiotherapeuten in Nederland zien een flinke toename van het aantal mensen met thuiswerkklachten. Want veel werknemers hebben hun thuiswerkplek niet op orde. Een zorgelijke situatie, nu we allemaal langer thuis blijven werken. De Thuiswerkplekchecker kan u daarbij helpen.

Thuiswerkplekchecker: zo zitten uw mensen goed, ook thuis

Want wat gebeurt er als de thuiswerkplek niet oké is? Medewerkers kunnen er arm-, nek-, schouder- of rugklachten door krijgen. De oorzaken daarvan liggen vaak in een mix van fysieke én mentale aspecten. Maar gelukkig kunt u uw werknemers ook op afstand helpen bij het nemen van de juiste maatregelen. Met de Thuiswerkplekchecker, bekijk ’m hier.

Een groeiend aantal medewerkers zit lang achter een beeldscherm. Onder meer het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) ziet een fikse toename van het aantal mensen met thuiswerkklachten (bron: Trouw). Doordat zij niet met een goede tafel, stoel en/of toetsenbord werken. Of doordat deze hulpmiddelen niet goed zijn ingesteld.

Ook andere factoren spelen mee, zoals verstoring van de balans tussen werk en privé en het gemis aan contact met collega’s. Daarom is het belangrijk om nu de juiste maatregelen te treffen. Voldoende korte pauzes nemen, staand en zittend werk afwisselen, en regelmatig bewegen en naar buiten gaan zijn daar voorbeelden van.

> LEES OOK: Thuiswerken, hier moet u op letten

Werknemers op afstand helpen met persoonlijke werkplek

Goed aan het werk zijn is dus belangrijker dan ooit, juist nu uw werknemers goeddeels thuis zitten. En het mooie is: u kunt als werkgever uw werknemers daar op afstand bij helpen. Hoe? Met de vernieuwde Werkplekchecker. Die biedt namelijk snel inzicht in de persoonlijke beeldschermwerkplek van uw mensen. Dus laat vooral iedereen checken of zij thuis ergonomisch goed zitten. En dat kan heel eenvoudig op iedere werkplek, er komt geen adviseur aan te pas. Op die manier houdt u zicht op uw werknemers en daarmee voorkomt u productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim.

> LEES OOK: Thuiswerk, dit zijn de regels op een rij

Ook thuis zitten uw medewerkers goed. Met de Thuiswerkplekchecker.> TIP: Checken of uw medewerkers ook thuis goed zitten? Vraag de demo aan van de Thuiswerkplekchecker en zorg er samen met hen voor dat zij inzicht krijgen in hun persoonlijke beeldschermwerkplek! Zo weet u zeker dat zij ook thuis gezond en veilig werken. En daar wordt u allemaal beter van.

Ergonomie, vitaliteit, werk-privébalans en productiviteit

Wat is er nieuw aan onze werkplekchecker? De nieuwe Thuiswerkplekchecker is flink uitgebreid en verbeterd. Want zoals gezegd gaat het bij thuiswerken niet alleen om goed zitten. Naast ergonomie zijn vitaliteit, productiviteit en balans tussen werk en privé van belang. Daarom zijn nu ook modules voor werk-privébalans en productiviteit toegevoegd. Daarnaast zijn de modules ergonomie en vitaliteit uitgebreid. In het kader ziet u wat er allemaal in de nieuwe Thuiswerkplekchecker zit.

Wat is er nieuw in de Thuiswerkplekchecker?

Nieuwe inhoud:

 • Er is nu een nieuwe module werk-privébalans
 • Bovendien is er een nieuwemodule productiviteit toegevoegd
 • Daarnaast is de module ergonomie uitgebreid
 • Aan deze module zijn nu diverse thuiswerksituaties toegevoegd
 • Ook is de module vitaliteit uitgebreid
 • Hierin vindt u nu ook thuiswerksituaties

Nieuwe oplossingen:

 • Maakt zelf een zit/sta-oplossing voor uw werkplek
 • Deel uw tijd slim in
 • Ga handig om met afleiding
 • Voorkom dat u te veel gaat snacken als u thuis werkt
 • Doe praktische oefeningen voor vitaliteit vanachter uw bureau met de filmpjes

Toetsing

 • Een uitgebreide toetsing met praktijkscenario's, kennis-, herkennings- en verwerkingsvragen
 • Dit alles is nu nog gebruiksvriendelijker

Dashboard

 • U ziet in één oogopslag de stand van zaken met het overzichtelijke dashboard
 • Zo krijgt u meteen overzicht in hoe medewerkers presteren.
 • Welk percentage van de toetsvragen is goed beantwoord? En heeft iedereen alle modules doorlopen?
 • In het overzicht ziet u ook de inactieve gebruikers.

Werken aan meer betrokkenheid

Om de betrokkenheid te verhogen verstuurt de Thuiswerkplekchecker nu ook ‘re-engagement’ e-mails. Huh, wat is dat? Dat houdt simpelweg in dat gebruikers een e-mail ontvangen als ze geen gebruikmaken van deze werkplekchecker. Of als ze die niet volledig hebben afgerond.

Gedragsverandering: ‘transfer’ verhogen

Uiteindelijk wil u als werkgever dat uw medewerkers hun gedrag echt veranderen. We noemen dat ‘transfer’. Om die transfer te verhogen hebben we vragen toegevoegd als: “Wat ga je hier concreet mee doen in de praktijk?”. Met hetzelfde doel hebben we extra interactieve elementen toegevoegd. Dus zaken als multiplechoicevragen, stellingen en interactieve afbeeldingen.

Meer plezier door gamification

Bovendien zit er in de Thuiswerkplekchecker gamification verwerkt. Want spelelementen en speltechnieken verhogen de motivatie en betrokkenheid van de medewerker bij de module. Daardoor is deze werkplekchecker niet alleen erg zinvol, maar ook gewoon heel leuk!

Neem een kijkje in de Thuiswerkplekchecker

Nieuwsgierig? Dan wilt u zeker alvast een kijkje nemen in de Thuiswerkplekchecker. Wilt u een demo bekijken? Vraag dan meer informatie aan. In de demo-omgeving heeft u volledige toegang tot de e-learningmodule en kunt u bovendien het dashboard bekijken.

Met de Thuiswerkplekchecker zitten uw mensen ook thuis goed.

5 best gelezen artikelen in oktober 2023

5 best gelezen artikelen in oktober 2023

Voor het geval je ze gemist hebt, zetten wij de 5 best gelezen artikelen op Arbo-online van de maand oktober nog even op een rij.

Tips voor omgaan met wintertijd

Tips voor omgaan met wintertijd

Alhoewel de wintertijd in het weekend is begonnen, merken veel werknemers het effect van dat uurtje extra vooral wanneer de wekker gaat. Enkele tips...

Een geluidsachtbaan

Een geluidsachtbaan

Ook in de vakantie schieten mijn gedachten makkelijk naar arbo. Toen ik deze zomer medewerkers van pretpark Tivoli in Kopenhagen zag surfen op een...

Arbo in cijfers: Personeelstekorten, 6 op 10 zmp'ers heeft er last van

Arbo in cijfers: Personeelstekorten, 6 op 10 zmp'ers heeft er last van

Begin 2023 merkte 61 procent van de zelfstandig ondernemers met personeel (zmp'ers) dat personeelstekorten invloed hadden op hun bedrijf of...

Prinsjesdag 2023: dit zijn wijzigingen voor de arboprofessional

Prinsjesdag 2023: dit zijn wijzigingen voor de arboprofessional

Het kabinet wil dat mensen zich blijven ontwikkelen tijdens hun loopbaan. De SLIM-regeling, subsidie gericht op het stimuleren van leren en...

PA en VS inzetten in de arbozorg? Dit vinden arboprofessionals

PA en VS inzetten in de arbozorg? Dit vinden arboprofessionals

Met het groeiende tekort aan bedrijfsartsen zal er in de nabije toekomst iets moeten veranderen in de organisatie van de arbozorg. Is de inzet van...

AED, dit kun je er allemaal mee

AED, dit kun je er allemaal mee

Ieder jaar zorgt het weer voor een paar duizend slachtoffers: een acute hartstilstand. Onnodig, in veel gevallen. Want vaak is het hart weer op gang...

Zorgen over stijging burn-outklachten onder jongeren. Wat zijn de oorzaken?

Zorgen over stijging burn-outklachten onder jongeren. Wat zijn de...

Een op de vier jonge werkenden van 18 tot en met 34 jaar heeft te maken met burn-outklachten als gevolg van werk. Ook de ernst van ervaren...