Het beste van Arbo 2022 voor jou

De redactie van Arbo>> selecteerde voor jou de beste interviews en achtergrondartikelen van het Vakblad Arbo van 2022. Lees wat we dit jaar schreven over veilig en gezond werken en de rol van jou als arboprofessional.

Het beste van Arbo 2022 voor jou

Het jaar 2022 was opnieuw een heel bijzonder jaar. Het lijkt tegenwoordig wel of ieder nieuw jaar ons zaken brengt die wij totaal niet zien aankomen. Maar er speelden veel interessante onderwerpen voor de arbo-adviseur. Met name het thema ongewenst gedrag kwam dit jaar vaak terug.

Hét thema van het jaar: ongewenst gedrag

Je vindt een selectie met verschillende thema's in deze speciale uitgave Het beste van Arbo. Met bijdragen over het melden van ongewenst gedrag en hoe je daar als werkgever mee om moet gaan. Een tweede artikel gaat over veerkracht en de rol van leiderschap bij psychologische veiligheid; want hoe pak je discriminatie, pesten of seksueel overschrijdend gedrag aan in de praktijk? We laten dit zien met een aantal voorbeelden.

Andere thema's

In deze uitgave tref je ook de hartenkreten van de GGD die meer contact willen met arbomensen over blootstellingsincidenten. Zij hebben er immers vaak mee te maken! Verder vertelt Walter Zwaard wat een risicoprofessional is en hoe arbodeskundigen daarvan kunnen leren.

Een voorspoedig nieuw jaar

Al met al bieden deze artikelen uit Arbo>> een mooie terugblik op dit bijzondere jaar 2022. Veel leesplezier met deze eindejaarsattentie en natuurlijk zien wij je volgend jaar graag weer terug. Het team Arbo wenst je in ieder geval een voorspoedig, gezond en veilig 2023!

Download Het beste van Arbo 2022