Kom jij ook naar de Arbo Actualiteitendag?
Op 28 mei is het weer zover: de Arbo Actualiteitendag. Experts nemen in 4 masterclasses de belangrijkste arbogerelateerde actualiteiten met je door en geven direct aan wat de gevolgen voor je praktijk zijn.
Op 28 mei is het weer zover: de Arbo Actualiteitendag. Experts nemen in 4 masterclasses de belangrijkste arbogerelateerde actualiteiten met je door en geven direct aan wat de gevolgen voor je praktijk zijn.
Ook in april was Arbo-online weer goed te vinden. We zetten de 5 best gelezen artikelen van de afgelopen maand nog even op een rijtje.
Stress heeft een slecht imago. Te veel en te lang last hebben van stress, maakt ziek. Maar helemaal geen stress is geen optie, want stress hoort bij het leven.
Dit boek biedt inspiratie en inzicht aan iedereen die meer wil weten over stress. Met herkenbare verhalen uit de (werk)praktijk.
Lange werkweken in een stressvolle baan vergroten de kans op depressie aanzienlijk. Dit is de duidelijke conclusie van diverse internationale onderzoeken. Hoe lossen we dat op? Door minder uren te werken en meer tijd te nemen voor herstel.
De boog kan niet altijd gespannen staan. Dat weten we allemaal best. En toch denderen we maar door … en daarna gaan we wel eens ontspannen. Dom. Na het werk, maar zeker ook tijdens het werk, moet je herstellen. Anders hou je het - uiteindelijk - niet vol.
Thuiswerken kan heel goed zijn voor de productiviteit van medewerkers. Maar is zit ook een risico aan. Namelijk dat we te lang achter elkaar 'aan staan'. En dan gaat het mis. Stress en in het verlengde daarvan een burn-out liggen op de loer. Misschien dat de eeuwenoude Chinese workout Gi gong uitkomst kan bieden. Want zo sterk als een houthakker, zo lenig als een kind en kalm als een wijze, dat willen we toch allemaal?
Zes van de tien zorgmedewerkers ervaren nu meer stress door corona. Ruim een kwart van hen overweegt een andere baan te zoeken als de stressklachten niet afnemen. Dit blijkt uit een recente poll onder ruim 900 zorgmedewerkers tijdens de webinar 'Het succes van minder stress', georganiseerd door VGZ, OpenUp.Care, Stichting IZZ en PGGM&Co.
We spreken vaak negatief over stress. Maar waarom eigenlijk? Stress helpt ons: het geeft ons energie en maakt dat we iedere dag weer (top)prestaties kunnen leveren. Niks mis met stress dus, we gaan er alleen verkeerd mee om.
Personeelsgebrek veroorzaakt stressklachten. De stress door het tekort aan mensen kan zo oplopen dat meer dan een derde van de werknemers serieus overweegt om op te stappen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Z en Menzis.