Voor u: een plaatje van een werkplek thuis

Wilt u het een beetje leuk houden op uw werkplek thuis? Ervoor zorgen dat uw lijf al dat thuiswerk goed doorstaat? Bekijk dan de infographic over beeldschermwerk van TNO en Arbo>>. Download 'm gratis en u krijgt een plaatje van een werkplek thuis.

Voor u: een plaatje van een werkplek thuis

Er komt nog even geen einde aan thuiswerken. Want het kabinet heeft de coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april. We gaan dus nog maar even door met goed onze handen wassen, anderhalve meter afstand houden tot anderen en zoveel mogelijk binnen blijven. En met werken op de werkplek thuis, dus. Maar dan wel een plaatje van een werkplek.

De werkplek thuis is vaak geen echte arbo werkplek

Door het coronavirus doen we massaal aan thuiswerk. Beeldschermwerk leent zich daar ook goed voor. Maar helaas is de werkplek thuis vaak niet een echte arbo werkplek. Zo laat de instelbaarheid van de keukentafel toch wat te wensen over, als je die vergelijkt met ons bureau op kantoor ... Hetzelfde geldt voor dat oude bureau op zolder, dat nog stamt uit de tijd dat niemand wist wat beeldschermwerk was.

Waar moet u goed op letten bij beeldschermwerk?

Nu zijn er diverse regels voor de werkplekinrichting bij beeldschermwerk. Die regels gelden uiteraard net zo goed voor de werkplek thuis. Want een goede ergonomische werkplekinrichting is bij beeldschermwerk nu eenmaal erg belangrijk. Met een goede arbo werkplek kunt u klachten aan uw lijf – met name uw armen, schouders, nek en rug – voorkomen. Pas daarom alle voor beeldschermwerk relevante aspecten zo optimaal mogelijk toe.

> LEES OOK: Beeldschermwerk? Ontdek je beeldschermplek

Gezonde werkplek thuis? Dit plaatje van een werkplek helpt!

Toegegeven, dat klinkt waarschijnlijk makkelijker dan het is. Want voor een goede werkplek thuis wilt u ook niet meteen een fortuin uitgeven. Zeker niet als u normaal gesproken zelden of nooit aan thuiswerk doet. Het is en blijft dus een beetje behelpen. Maar nu het goede nieuws: om toch zo gezond mogelijke thuis te werken, bieden Arbo>> en TNO u een leuke infographic aan. Dit plaatje van een werkplek staat bol van de tips en tricks over gezond thuiswerk. Wij wensen u veel lees- en kijkplezier!

> KLIK OP het onderstaand plaatje om de volledige infographic te downloaden

Voor u: een plaatje van een werkplek thuis