Boek: Achteraf is makkelijk praten

Boek: Achteraf is makkelijk praten

Dit boek laat je effectiever leren van incidenten en de dagelijkse praktijk. Een combinatie van heldere theorie en een zoektocht van drie hoofdpersonen biedt praktische inzichten.

Oordeelvrij leren kijken

"Daar vind ik wel wat van" zeggen we vaak met een ondertoon. Of het nu gaat om werk of privé, om veiligheid of de politiek: achteraf is het altijd makkelijk praten. Achteraf is het eenvoudig om te zeggen wat er had moeten gebeuren. Als we de uitkomst van een besluit, handeling of proces weten, hebben we er al snel een mening over.

Ook bij incidenten en ongevallen oordelen we makkelijk achteraf. Vooral over de direct betrokken mensen. In Achteraf is makkelijk praten nemen de auteurs jou mee in het open en vrij van oordeel kijken naar de context van alle betrokkenen bij een onverwachte gebeurtenis.

Door oordeelvrij te kijken, kunnen we de situatie beter begrijpen en doorgronden. En er vervolgens van leren en het werk verbeteren. Welke inzichten stellen ons in staat om vrij van oordeel te kijken? Wat levert ons dit op? Dit praktische boek helpt je daarbij.

Het is gericht op het onderzoeken van incidenten en op leren van de dagelijkse praktijk. Een combinatie van heldere theorie en een zoektocht van drie hoofdpersonen biedt inzichten waar je direct actief mee aan de slag kunt. Het resultaat? Effectiever leren, echte verbeteringen en meer (werk)plezier.

David van Valkenburg

David van Valkenburg

Anders kijken naar veiligheid

David helpt organisaties met een doorbraak in veiligheid. Volgens hem is het tijd om de grijze systeemwereld weer menselijk te maken. Daarbij gaat het om anders kijken naar veiligheid, werk en mensen - en niet om betere en meer tools.