Dit zijn de best gelezen artikelen in maart 2023

Ook in maart wisten jullie Arbo-online te vinden. Er verschenen onder andere artikelen over de achterstanden in de WIA-aanvragen, de voor- en nadelen van thuiswerken, meerdere artikelen over het toetsen van de RIE en over lawaai op het werk. We zetten de 5 best gelezen artikelen nog even op een rij.

Dit zijn de best gelezen artikelen in maart 2023

Voor het geval je ze gemist hebt, zetten wij de 5 best gelezen artikelen van de maand maart nog even op een rij.

1. Aanpak achterstand WIA-aanvragen: re-integratieprikkel mag niet wegvallen

De grote achterstand in de verwerking van WIA-aanvragen noopt tot stevig ingrijpen. Onder andere met een opmerkelijke, tijdelijke 60-plus-maatregel. Prima, zegt FNV, maar zorg dat de re-integratieprikkel bij de werkgever niet blijvend wegvalt.

> Lees dit artikel

2. Hoera voor thuiswerken! Maar wel op één voorwaarde

Thuiswerken, daar worden veel werknemers blij van. Maar dan moet dat werken thuis wel aan een belangrijke voorwaarde voldoen, blijkt uit nieuw Amerikaans onderzoek. Welke is dat?

> Lees dit artikel

3. Toetsen van de RIE: het PAGO

Sinds 2022 gelden nieuwe regels voor het toetsen van de RI&E. Wat betekenen die nieuwe regels in de praktijk? Siep Slager vertelt aan de hand van verschillende thema’s over zijn ervaringen.

> Lees dit artikel

4. De RIE is een mooie prikkel voor duurzame inzetbaarheid

Steeds meer organisaties beschikken over een RI&E. En waarschijnlijk besteden die veel aandacht aan acute risico's: giftige stoffen en de veiligheid van de machines. Maar hoe staat het met de risico's op lange termijn, met de duurzame inzetbaarheid?

> Lees dit artikel

5. Lawaai op het werk, meer dan ooit een aandachtspunt

Er is de laatste tijd veel te doen om het probleem van gehoorschade door harde muziek bij het uitgaan. Maar hoe zit het met gehoorschade door lawaai op het werk? Welke maatregelen moeten werkgevers nemen? En wat zijn de rechten van werknemers die zich zorgen maken over gehoorschade of die al hebben?

> Lees dit artikel