Deze 5 artikelen werden het best gelezen in april 2023

Ook in april was Arbo-online weer goed te vinden. We zetten de 5 best gelezen artikelen van de afgelopen maand nog even op een rijtje.

Deze 5 artikelen werden het best gelezen in april 2023

Voor het geval je ze gemist hebt, zetten wij de 5 best gelezen artikelen van de maand april nog even op een rij.

1. Nieuwe werkwijze Arbeidsinspectie bij arbeidsongevallen niet zonder risico

De Nederlandse Arbeidsinspectie hanteert een nieuwe werkwijze bij arbeidsongevallen. Werkgevers doen nu zelf onderzoek naar bepaalde meldingsplichtige arbeidsongevallen. Maar dit kan voor de werkgever risico’s en onzekerheden met zich meebrengen.

> Lees dit artikel

2. Dit moet iedereen weten over stress, want het zit niet tussen de oren

Stress heeft een slecht imago. Te veel en te lang last hebben van stress, maakt ziek. Maar helemaal geen stress is geen optie, want stress hoort bij het leven.

>Lees dit artikel

3. Zelfonderzoek en rapportage bij ongevallen, zo werkt dat

De Nederlandse Arbeidsinspectie heeft een nieuwe werkwijze ingevoerd voor het ongevalsonderzoek. In veel gevallen kunnen werkgevers voortaan hun eigen onderzoek doen. De inspectie verwacht dat dit tot meer verbeteringen in veilige werkomstandigheden leidt dan simpelweg beboeten.

> Lees dit artikel

4. Dit is er nieuw aan de herziene Richtlijn Werk-privébalans

De Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde heeft een herziene Richtlijn Werk-privébalans uitgebracht. Vanwaar die nieuwe richtlijn? En wat is er precies nieuw aan?

> Lees dit artikel

5. Te veilig levert onveiligheid op zegt Ira Helsloot

Onze grenswaarden zijn vaak te streng en ons arbobeleid daarmee onevenwichtig. Dat komt door een slechte omgang met onzekerheid en levert op andere plekken weer onveiligheid op. Dat betoogt Ira Helsloot, hoogleraar besturen van veiligheid. Hoe zit dat?

> Lees dit artikel