Klachten over uw werkplek rond corona? Meld!

Heeft u in verband met het coronavirus klachten of signalen over de veiligheid van uw werkplek? Of over de omstandigheden waaronder u moet werken? Meld die dan aan de Inspectie SZW. Dat kan met het speciale formulier op de website van de inspectie.

Klachten over uw werkplek rond corona? Meld!

Voelt u zich onveilig op uw werkplek? Is er bijvoorbeeld geen mogelijkheid om voldoende afstand te houden tot uw collega’s? Doet u uw werk zonder voldoende goede beschermingsmiddelen? Of komen uw verkouden collega’s toch doodleuk naar het werk? Maak dan gebruik van het speciale meldformulier van de inspectie om uw klachten te melden.

Klachten moeten voldoende informatie bevatten

Met het invullen van dit speciale meldformulier kunnen klachten of signalen over risico's van corona op de werkplek zo goed mogelijk in behandeling worden genomen. De Inspectie SZW kan helaas niet elke klacht onderzoeken. Maar uw melding wordt wel onderzocht als het onderwerp te maken heeft met wet- en regelgeving op het gebied van gezond, veilig en eerlijk werk. Zorgt u er dan in ieder geval voor dat uw melding of klacht genoeg informatie bevat voor de inspectie om onderzoek te doen.

> LEES OOK: Dit doen de inspecties nog in coronatijd

Inzicht geven in coronaproblematiek op werkplek

Het kan dus zijn dat de Inspectie SZW uw melding niet in onderzoek kan nemen Maar toch is het belangrijk dat u uw klachten meldt aan de toezichthouder. De inspectie gebruikt die informatie dan om een goed totaalbeeld te krijgen van de problemen die er spelen rond corona op de werkplek.

> LEES OOK: Onveilig op het werk door corona? 19% zegt ja

Klachten over uw werkplek rond corona? Meld!

Na klachten ontvangt u zo spoedig mogelijk reactie

Heeft u het speciale meldformulier ingediend? Dan ontvangt u zo spoedig mogelijk een reactie van de Inspectie SZW. Maar het kan ook zijn dat een medewerker contact met u opneemt voor aanvullende vragen.

> TIP: DOWNLOAD de whitepaper Corona, alles wat u moet weten

Heeft u VRAGEN over de risico’s van corona op of voor uw werk, gebruik hiervoor dan dit contactformulier. Of heeft u klachten of signalen die GEEN RELATIE hebben met CORONA? Maak dan gebruik van een van de andere meldformulieren op de site van de Inspectie SZW.