Kennis maakt veilig: antwoord op vragen over risico's

Stel, u bent preventiemedewerker en u zit met relatief simpele vragen. Welke regels gelden in deze situatie? Waar staat dat en welke maatregelen moet ik nemen? Of u bent een expert op een bepaald gebied maar u weet iets minder van een ander terrein. Zou het dan niet handig zijn u meteen antwoord krijgt op deze vragen over risico's?

Kennis maakt veilig: antwoord op vragen over risico's

Als arbofunctionaris weet u niet zomaar overal een antwoord op. Stel, u bent preventiemedewerker en u zit met een vraag als: hoe maak ik deze machine veilig? Of: welke regels gelden er bij werken op hoogte? En die acculaadruimte in ons bedrijf… waar moet die aan voldoen? Of u bent een expert op het gebied van gevaarlijke stoffen, maar u weet net iets minder van een ander terrein. Natuurlijk kunt u dan een externe expert inschakelen. Maar dat kost geld, kan omslachtig zijn en is niet altijd nodig. Zou het niet handig zijn als ook een relatieve leek dit soort zaken op kan zoeken en meteen antwoorden krijgt? En dat hij dan ook begrijpt wanneer hij wel die deskundige moet raadplegen?

Nieuw digitaal produkt voor vragen over risico's

Welnu, dat kan. Want nu kunnen arbofunctionarissen terugvallen op een nieuw digitaal product: de kennisbank Arbo in de praktijk. Daarin vinden ze de antwoorden op hun vragen. Die antwoorden bestaan niet alleen uit adviezen van experts, maar bevatten ook verwijzingen naar relevante wetgeving, jurisprudentie en ongevalsverslagen van de Inspectie SZW.

> LEES OOK: Duwen en trekken: dit zijn de risico’s

Actuele arbokennis constant toegevoegd door experts

Arbo-experts als Pieter Diehl en Henk Koenders en Jan Boer, voormalig projectleider bij de Inspectie SZW zijn bij deze arbokennisbank 'Arbo in de praktijk' betrokken. Daarnaast voegen vele auteurs uit de praktijk constant hun actuele kennis toe op het gebied van Arbowetgeving, normen, stand der techniek en vooral: de vertaling daarvan naar de praktijk.

Whitepaper met antwoorden

Wilt u hier mee over weten? In deze whitepaper maken ze u deelgenoot van hun inzichten. En ze geven ook antwoorden op veel gestelde vragen. Bijvoorbeeld: waarom zou u kiezen voor deze arbokennisbank als veel informatie ook beschikbaar is op internet? Of: waarom is het zo'n goede zaak dat bedrijven zelf met arbo aan de gang gaan en niet alles uitbesteden aan externe experts? En ten slotte: wanneer gaat dat laatste verhaal niet meer op en kunt u toch beter zo'n expert inhuren?

Download de whitepaper als u alles wilt weten over de kennisbank Arbo in de praktijk en maak werk van al uw actuele arbovraagstukken.

arboindepraktijkKennis maakt veilig!Haal de experts in huis en houd uw vakkennis up-to-date.Bekijk de mogelijkheden voor een (proef)abonnement >

Lees meer over